De suikerprijs stelt niet teleur!

Gepubliceerd op 12 april 2023 om 18:47

De Sugar Dashboard van de Europese Commissie heeft eerder deze week de nieuwste update van de suikermarkt gegeven. En de suikerprijs stelt zeker niet teleur! In tegendeel, de gemiddelde prijs voor witte suiker voor de maand februari in regio 2 (bestaande uit Nederland, België, Frankrijk en Duitsland) bereikt een nieuwe hoogte op 788 EUR/ton. Regio 1 en 3 binnen Europa doen weliswaar beter met respectievelijk 802 EUR/ton en 894 EUR/ton. 

Voor leveraars aan Tiense Suiker betekent dat nu de suikerbietenprijs gekend is. De suikerbietenprijs is gebaseerd op de vijf voorgaande maanden: oktober, november en december in 2022 en januari en februari in 2023.  De gemiddelde prijs van deze vijf maanden is 663,4 EUR/ton.  Voor 2022 bedraagt de all-in prijs 49 EUR/ton à 18°Z. Dit betekent dus een basisprijs van 47,79 EUR/ton. De basisprijs is afgeleid van de all-in prijs en houdt rekening met boetes, correcties en premies. Hier bovenop komt voor de planters, die leveren aan Tiense Suiker, nog een top-up bij. De hoogte van de top-up is nog in beraad en wordt later bekend gemaakt.

Na de ongewone campagne van 2022-2023, die de keten hard heeft getroffen, kunnen we alleen maar wensen dat de marktvooruitzichten gunstig blijven en dat alle schakels kunnen profiteren van deze markt.


«   »